Igényre szabott workshopok

“A jó humor felpezsdíti az elmét és a testet. Az aggodalom és a depresszió legjobb ellenszere. Üzleti előny. Vonzza és megtartja a barátokat. Enyhíti az emberek terheit. Közvetlen út a derűhöz és az elégedettséghez.”
(Grenville Kleiser, amerikai író)

Igényre szabott workshopok, üzleti tréningek

A DRAMATRIX a dráma módszerével dolgozik különböző kommunikációs célok elérése érdekében. A színész közreműködők a szemléltetésben, helyzetgyakorlatokban, improvizációs feladatokban játszanak szerepet.

A színházi megközelítéssel izgalmas, élményszerű módon tudunk nehezen megfogható kérdéseket, problémákat felvázolni. Ahogy egy jó színdarab után még hosszan lehet beszélgetni, úgy a workshop témájához kapcsolódó egy-egy kérdésnek színpadi bemutatása elgondolkodtat, vélemény-formálásra vagy állásfoglalásra késztet. Ezzel azt érjük el, hogy pozitív befogadásra lehet hangolni a közönséget, érdekeltté lehet őket tenni az együttműködésre.

A workshopok tagadhatatlan előnye, hogy rugalmasan alakíthatók az időkeret és csoportlétszám függvényében. Jól működik 20, de 200 fős csoporttal is. Tudunk 2 órában vagy 1 teljes napban is feldolgozni egy témát.

Példák különböző workshopokra:

Cooperation
Csoport szintű együttműködés fejlesztése storytelling vagy improvizációs technikákkal. Az egyénieskedés, dominancia nem hoz eredményt, közös kreativitásra és problémamegoldásra van szükség.

Fun activity / Management retreat
Egymás jobb megismerése, közös szórakoztató élmény. Kihívást jelentő improvizációs játékok, sok humorral.

Compliance
Vállalati előírások fontosságára és betartására érzékenyítő workshop. Elkötelezettség elősegítése.
Pl.: Diversity and tolerance, Social media etiquette, Environment-Health-Safety regulations, Corporate Ethos

Team Identity
Újonnan alakult csoportok identitásának felfedezése, megalkotása. Storytelling vagy filmkészítő műhelyt alkalmazunk, ahol mindenképpen van egy közös produktum, amelyre a csoport, mint sajátjára tekint.

Company culture development
Érteni és megélni a vállalat értékeit, misszióját mindennapokból vett példák által. Fórum színházat alkalmazunk, amely interaktívan bevonja a résztvevőket is.

Improv challenge
Szeretné a kollégákat egy váratlan kihívás elé állítani? Az Improv Olympix garantáltan egy olyan program, ami úgy dolgoztatja meg a 3-5 fős csapatokat, amire nem lehet előre felkészülni. Az tud jól szerepelni, aki meri használni a spontaneitását, intuícióját, önzetlen csapatjátékos és bízik a társaiban, a közös megoldásokban.