‘SPEAK!’ prezentációs készségek

„A modern üzleti világban hiába vagy kreatív, eredeti gondolkodó, ha nem tudod eladni, amit létrehozol. A vezetőségtől nem várható el, hogy felismerjen egy jó ötletet, ha nem mutatja be nekik egy jó előadó.”
(David M. Ogilvy, angol üzletember)

A DRAMATRIX ‘Speak!’ Prezentációs készségek programja felkészíti a résztvevőket arra, hogy magabiztosan tudjanak hallgatóságuk számára tiszta üzeneteket megfogalmazó, meggyőző és élvezetes előadásokat, üzleti prezentációkat tartani. A program egyaránt fejleszti a kötetlen és a hivatalos helyzetben szükséges prezentációkat.

'SPEAK!' prezentációs készségek

Tematika:

Felépítés: A prezentáció elején a közönség számára világos, mi hasznuk származik a prezentációból? Releváns és fontos számukra a prezentáció üzenete? Logikus és követhető a felépítés?

Fókusz: Az előadó uralja a teret a pozíciójával és jelenlétének erejével? Megfelelő a koncentrációja, testtartása? Jól használja-e a hangját és a gesztusait? Segíti-e az értelmezést és az érvelés követését beszédének tagolásával, változatos intonációval?

Kapcsolat: Valódi kapcsolat alakul ki vagy az előadó túlontúl magára figyel ahelyett, hogy a hallgatóság reakcióira koncentrálna? A prezentáló kétoldalú kommunikációt alakít ki és bevonja a közönséget is? A slide-ok uralják a prezentációt vagy az előadó?

Pozitív energia: Túl komoly és formális hangnemű a prezentáció vagy közvetlen és jól követhető? Egyértelmű az előadó lelkesedése és meggyőződése a mondandójával kapcsolatban? A prezentáló nyílt vagy zárt saját személyiségét és energiáját megmutatni?

A tréning különlegessége, hogy a hansúly a közönségen van. Előadói készségek színházi és improvizációs játékok segítségével. Releváns üzenet egyszerű modellje. Színész-tréner visszajelzése a hatásosságról.

A tréning videós készségfelmérés utáni célmeghatározással és egyéni gyakorlással telik. Változást rövid idő alatt úgy tudunk elérni, ha a meglévő szokásokat megnézzük és sok gyakorlási lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők újakat próbáljanak ki.

Fejlesztési eszközök: videós rögzítés, egyéni célmeghatározás, tréneri visszajelzés, célzott fejlesztő gyakorlatok, miniprezentációk, prezentációs vizsga és írásos egyéni visszajelzés.